Hist˛ria

La hist˛ria radiof˛nica a BarberÓ del VallŔs va comenšar amb un grup de joves estudiants dĺinstitut de BarberÓ del VallŔs que escoltava la mateixa emissora de rÓdio i compartia inquietuds, estils de m˙sica i aficions, cosa que va portar a aquests joves a buscar els materials i les complicitats necessÓries per endegar una emissora.

El Ple de l'Ajuntament de BarberÓ del VallŔs en la sessiˇ plenÓria n˙m. 4/84 del dia 7 de marš de 1984 va aprovar la creaciˇ de la ôrÓdio municipalö, i en la sessiˇ plenÓria 16/84 del 7 de novembre de 1984 va aprovar lĺadquisiciˇ per part de lĺAjuntament de BarberÓ els equips necessaris per posar en marxa una rÓdio modular, pel valor de 500.000 pts, actualment, 3.000 Ç. Per tant, amb aquesta aprovaciˇ es va poder constituir i posar en funcionament de RÓdio BarberÓ ľ Emissora Municipal.

En un principi es va instalĚlar en un pis, propietat municipal, al passeig Dr. Moragas i posteriorment es va traslladar a la ubicaciˇ actual, al carrer Manuel de Falla, n˙m. 16.

Aquests joves, al any 1995, van constituir lĺAssociaciˇ d'Amics de RÓdio BarberÓ, entitat sense Ónim de lucre, que gestiona la programaciˇ de la rÓdio en conveni amb l'Ajuntament de BarberÓ del VallŔs. El seu president, en Jordi Tarradas MarÝn, Ús un dĺaquells joves que va comenšar lĺaventura.

La traject˛ria de lĺemissora municipal ha estat de constant creixement en equipaments, dedicaciˇ personal, i sobretot ha fomentat un dels elements pel que sempre han destacat les emissores locals, lĺesperit formatiu. Per aix˛, cal destacar la gran quantitat de noies i nois que han passat per lĺemissora i que actualment treballen en mitjans de comunicaciˇ estatals i nacionals. La rÓdio municipal ha estat i Ús una escola per a molts joves de la nostra ciutat i comarca, activitat que es potencia amb la signatura de convenis de colĚlaboraciˇ amb escoles, instituts i universitats.

L'increment de freqŘŔncies i el concepte proximitat, que com a objectiu prioritari va definir la Regidoria de Mitjans de Comunicaciˇ, ha provocat els canvis i lĺevoluciˇ corresponent de la programaciˇ de la rÓdio.

La informaciˇ local Ús la prioritat dels continguts programÓtics de RÓdio BarberÓ ľ Emissora Municipal, com no podia ser dĺaltre manera, en tots els Ómbits existents, polÝtics, socials, culturals, esportius, comercials, associatius i participatius.
Ajuntament de Barberà del Vallès
Av. Generalitat, 70
08210 - Barberà del Vallès
Tel: 937 297 171