V Mostra de Teatre Amateur al Teatre Municipal Cooperativa

14/11/2017 - 09:15

Set companyies de teatre amateur pujaran a l’escenari del TMC entre novembre de 2017 i juny de 2018.

El passat dijous 2 de novembre, el Teatre Municipal Cooperativa va acollir la presentació de la V Mostra de Teatre Amateur, amb la presència de les set companyies que a partir d’aquest mes de novembre, actuaran al teatre barberenc: Grup de teatre Germandat de Polinyà, S. Vicenç APM, Taula de Teatre, Teatreoia’t, Onze al Teatre, D’sas’3 i Grup de Teatre La Llauna.

A l’acte va assistir també l’Alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster Alay, que va destacar, en primer lloc, la bona acollida d'aquesta iniciativa, que enguany celebra la seva cinquena edició. "Agrair a les companyies locals la seva resposta, és un plaer veure gent de Barberà participar de forma tan activa en la vida teatral i cultural de la ciutat; i agrair també als grups de teatre d'altres municipis que han cregut i confiat en la Mostra de Teatre Amateur de Barberà del Vallès".

La V Mostra de Teatre Amateur s’iniciarà el proper dissabte dia 18 de novembre i s’allargarà fins el mes de juny de 2018. Les entrades ja es poden adquirir a la web del teatre www.tmcbarbera.cat i a la taquilla (de dimarts a divendres no festius de 17.30 a 20.30h i els dies d’espectacle, dues hores abans).

 

V Mostra de Teatre Amateur

Dissabte 18 de novembre – 21.30h

LA IMPORTÀNCIA DE SER FRANK - Grup de teatre de la Germandat de Polinyà. Excel·lent comèdia d'Oscar Wilde, elegant, entretinguda, divertida i àcida. Les peripècies de dos homes que volen conquerir les seves dames, la superficialitat manifesta dels personatges, els judicis de valor de la Lady i la moral d'una lleugeresa soterrada, entretenen i diverteixen a l'espectador, donat-li alhora força coses que pensar.

 

Dissabte 13 de gener – 21.30h

PEL DAVANT I PEL DARRERA - S. Vicenç - APM. Comèdia que tracta dels problemes que té una companyia de teatre amateur. Durant la gira de l'espectacle, les situacions còmiques s'aniran succeint. L'obra finalitza amb un desenllaç d'allò més surrealista.

 

Dissabte 3 de febrer – 21.30h i Diumenge 4 de febrer - 18h

LAS BUJAS DE SALEM - Taula de Teatre. La història de com la petita comunitat de Salem (Massachusetts, 1692) entra en bogeria per la superstició, la paranoia i la malícia. Allò que va començar con un joc infantil, acabarà en el clima violent d’una obra que suposa una ferotge crítica a les persecucions sense sentit i al poder aterrador de les falses acusacions.

 

Dissabte 24 de març – 21.30h

REVOLTA DE BRUIXES - Teatreoia't. Escrita el 1981, l'obra planteja un combat ideològic que enfronta a un grup de dones contra el vigilant de l'empresa per a la qual treballen. Les protagonistes intenten resoldre la seva situació laboral, i primer assumeixen la posició racionalista. Però ben aviat aquesta proposta mostra les seves limitacions. D'una banda, no dóna cabuda a la problemàtica personal de cadascuna d'elles i de l'altra, la reivindicació posa en evidència el conflicte interior dels personatges: la manca de coratge per viure i fer front a les seves circumstàncies.

 

Dissabte 14 d’abril – 21.30h

LES FALSES CONFIDÈNCIES - Onze al Teatre. Una comèdia d'intriga i estratègia, plena de diàlegs intel·ligents i farcits d'equívocs i dobles sentits. El públic serà testimoni de la confusió entre els interlocutors -víctimes de la trama ordida per un lleial criat en favor del seu amo-, que intercanvien secrets i confidències al llarg de tota la representació, amb diàlegs que amaguen pensaments veritables que faran que els desigs del cor guanyin als interessos mesquins i de conveniència de l'aristocràcia de l'època.

 

Dissabte 19 de maig - 21.30h i Diumenge 20 de maig – 18h

TEATRE DE TAVERNA - D'sas'3. Homenatge en el 70è aniversari de l'escriptor Karl Valentin, rememorant part de la seva obra, en petites històries que esdevenien als bars clandestins de l'Alemanya dels anys 20.

 

Dissabte, 2 de juny – 21.30h

EL SHOW DEBE CONTINUAR - Grup de Teatre La Llauna. Quan era petita, el seu pare li va deixar d'herència una Gran Sala d'Espectacles. Transcorreguts 30 anys, la Sala està plena de decadència. Ja no hi ha artistes i ni públic. Ella pensa en vendre la Sala, però la seva ajudant sempre l'ha animat i, junt amb les seves amistats, li dóna la força per a tornar-la a aixecar. Ella tindrà per missió allò que els seu pare li va encomanar, que el xou continués.