Taller 'La salut des d'una perspectiva feminista' per commemorar el Dia Internacional d'Acció per a la Salut de les Dones

16/05/2018 - 12:00

El taller, que es desenvoluparà els dimecres del mes de juny, vol posar de manifest com els diferents rols que s'atribueixen a les dones li han provocat una disminució en la seva qualitat de vida.

L'Oficina de Polítiques de Gènere de l'Ajuntament de Barberà del Vallès organitza diverses activitats en commemoració del 28 de maig, Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones.

Una d'elles és l'Espai de Reflexió: 'La salut des d'una perspectiva feminista', a càrrec de la psicòloga clínica amb perspectiva de gènere, Mª José Chinchilla Martínez.

El taller, que es desenvoluparà els dimecres 6, 13 i 20 de juny, en horari de 17 a 19h a la Sala 2 de la Torre d'en Gorgs, té per objectiu identificar com la desigualtat de gènere ha afectat la salut de les dones, i com els diferents rols que s'atribueixen a les dones i les relacions desiguals de poder han provocat una disminució en la seva qualitat de vida i un augment en la seva probabilitat d’emmalaltir.

Durant l'activitat es posarà de manifest com la ciència mèdica continua sent androcèntrica, basada en un model masculí, i com és de necessari  estudiar la salut de les dones tenint en compte tots els factors diferencials: genètics, biològics, fisiològics, endocrins, psicològics... Però també socials i culturals.  És a dir, de manera holística i integral.

Objectius del taller:

o Oferir un espai de cura i bon tracte on les dones puguin connectar amb la responsabilitat vers la seva salut.
o Prendre consciència de com els factors socials i culturals afecten la salut de les dones.
o Treballar diferents estratègies i recursos per millorar la nostra salut.
o Mindfullness conscient.
o L’acceptació com a eina terapèutica.
o Usos del temps amb perspectiva feminista.
o Connectant amb la teva guerrera espiritual.
o Menys paraules i més acció.
o La sororitat com a eina terapèutica individual i col·lectiva.
o Projecte de salut com a projecte de vida.

 

Acte: Taller 'La salut des d'una perspectiva feminista'
Dies: dimecres, 6, 13 i 20 de juny
Horari: de 17 a 19h
Lloc: Sala 2 de la Torre d'en Gorgs
c/ Torre d'en Gorgs, 40
08210 - Barberà del Vallès
Organitza: Oficina de Polítiques de Gènere de l'Ajuntament de Barberà
 
Cal fer inscripció prèvia a l'Oficina de Polítiques de Gènere, personalment a Plaça de la Vila, 1, baixos dreta o per telèfon al 93 729 71 71 ext.262 o per correu electrònic a l'adreça electrònica: garciapa@bdv.cat, indicant el nom i cognoms, telèfon i email de contacte