S'inicia el programa Voluntariat per la llengua

30/10/2015 - 13:45

Enguany participen 18 parelles lingüístiques que es van conèixer dimecres passat al Teatre Municipal Cooperativa.

Dimecres, 28 d'octubre, va arrencar una nova edició del programa Voluntariat per la llengua a Barberà del Vallès.

L'acte de constitució de les parelles, que es va celebrar al Teatre Municipal Cooperativa, va comptar amb la presència del regidor de Cultura, Entitats i Ciutadania de l'Ajuntament de Barberà, Ramon Cos i Orobitg.

Després de la presentació de les noves parelles, un total de 18, les persones assistents van recórrer les instal·lacions del TMC que les va permetre conèixer com és el teatre per dins,  veure alguns dels espais habitualment inaccessibles per la ciutadania i familiaritzar-se amb termes propis del món de l'espectacle com prosceni, tiranta o ciclorama. 

Al finalitzar, les persones aprenents i voluntàries van gaudir d'una estona de conversa on es va establir el primer contacte del què serà uns mesos de parla i coneixement del català.

 

El Voluntariat per la llengua és un programa de foment de l'ús social del català que neix al Consorci per la Normalització Lingüística (CNL) l'any 2002 a Cornellà. L’any 2003, a partir de l’èxit i la força d’aquesta experiència, amb l'impuls de la Generalitat de Catalunya, el programa es va fent extensiu als altres CNL.

L’objectiu general del programa és facilitar a les persones que tenen coneixements bàsics de català la pràctica d'aquesta llengua en contextos reals de forma relaxada, per tal que es decideixin a parlar-la.  A més, es vol promoure entre el col·lectiu catalanoparlant la idea que no cal canviar de llengua per acollir millor les persones que arriben a casa nostra.