La PAH de Barberà del Vallès i l'Ajuntament donen els primers passos per a la creació d'una Taula Local pel Dret a l'Habitatge

12/02/2015 - 14:00

A les primeres reunions s'ha treballat el reglament d'organització i funcionament, amb la participació d'entitats, la PAH, partits polítics i l'Ajuntament.

El passat 10 de febrer, la sala d'actes de l'Escola Can Llobet va acollir la segona sessió de treball per a la creació de la Taula local pel Dret a l'Habitatge de Barberà del Vallès.

A la reunió, en la qual van participar la Federació d'Associació de Veïns i Veïnes de la ciutat, Càritas, entitats, la PAH, partits polítics i l'Ajuntament, es van posar en comú les 12 al·legacions presentades al reglament d'organització i funcionament de la Taula, per consensuar el text final que haurà de debatre's en properes sessions del Ple Municipal del consistori barberenc.

A la primera sessió de treball d'aquest procés participatiu, celebrada el passat 4 de febrer, es va fer la presentació del document que recull el reglament d'organització i funcionament, amb la finalitat de definir objectius, composició i comissions de treball d'aquest futur instrument. Durant els dies següents, es van poder fer al·legacions al text a través de l'espai de debat creat a Consensus, a http://www.consensus.cat/barbera/.

La Taula local pel Dret a l'Habitatge de Barberà del Vallès és un instrument de participació local per afavorir una acció coparticipada entre administracions, institucions públiques, professionals d'habitatge, serveis socials, mediació i inserció laboral, entitats del tercer sector, agents i moviments socials, amb la intenció de garantir a la ciutadania el dret a l'habitatge i evitar l'exclusió residencial i social.

Aquesta nova eina té com a objectius detectar de forma conjunta situacions d'exclusió residencial, incentivar el treball en xarxa i coordinat en el municipi, atendre de forma coparticipada les problemàtiques d'exclusió residencial i treballar de forma conjunta per oferir solucions per mantenir l'habitatge. Al plenari de la Taula en formaran part l'Ajuntament, representants d'entitats, organismes i moviments socials, i membres d'entitats financeres i de la cambra de propietat urbana.