Multitudinària rua de Carnaval pels carrers de Barberà

08/02/2016 - 13:45

El Carnaval de Barberà del Vallès ha  gaudit un any més de molta participació, tant pel nombre de comparses que han format part de la rua com per la població barberenca que ha sortit al carrer per celebrar la festa més irreverent de l'any.

La Rua de dissabte va ser del tot reivindicativa.

Gran part de les comparses i entitats reclamaven l'ampliació de l'Institut Can Planas així com la construcció del tercer centre  de secundària de Barberà.

Els carrers de Barberà del Vallès es van omplir, un any més, amb centenars de persones per contemplar i participar en la multitudinària Rua de Carnaval que es va celebrar aquest passat dissabte.

Enguany, més de dues mil persones han desfilat en alguna de les 25 comparses i entitats que han participat en la gran desfilada que encapçalava Sa Majestat el Rei Carnestoltes.

Les entitats participants enguany han estat: Peña Madridista El Siete; Centre Obert; AVV i Botiguers Casc Antic; Casal de Joves Obriu Pas; Associació de Dones Braç a Braç, Centro Poder Natural; Els Girasols; Agrupació Escolta i Guia Sant Jordi; AVV La Romànica; SG Personalización Digital; Barberà Ciutat de Patinatge; Ampa Escola del Bosc; Associació Centre Esplai l'Esquirol; Escola Bressol El Petit Cangur; Grup d'Esplai El Piolet; Ateneu Abril; Casal Popular Tangram; AFA Escola Marta Mata; Ampa Escola Can Llobet; AVV Can Gorgs II; Curves Barberà, AMPA Escola Miquel Martí i Pol; AVV Can Gorgs; AMPA Escola Elisa Badia; i l'AVV Parc Central.

Enguany un dels lemes comuns de les comparses i entitats ha estat la reivindicació d'una 'Educació de qualitat'. Gran part dels grups participants van adaptar les seves disfresses, portant cartells i pancartes, on es reclamava l'ampliació de l'Institut Can Planas així com la construcció el tercer centre de secundària de Barberà del Vallès.

Una de les novetats d'aquesta edició ha estat el recorregut. La rua va sortir del final de passeig Doctor Moragas, al barri de Can Serra, i en processo les comparses s'han dirigit cap a la ronda de l'Est, fins a l'avinguda Verge de Montserrat; carrer Marquesos de Barberà fins a Doctor Moragas per baixar al centre de la ciutat, a la plaça de la Vila.

Com no podia ser d'una altra manera, l'humor han arribat al balcó de l'Ajuntament de la mà del Rei Carnestoltes, que enguany encarnava un majestuós personatge acompanyat per un gran elefant recent arribat de l'Àfrica, va realitzar el seu pregó amb el qual es donava el tret de sortida a la festa de Carnaval.
    
Tot plegat, un autèntic festival de gresca i disbauxa  en el que han participat més de dues mil persones. Durant el ball de disfresses, celebrat a la plaça de la Vila i a càrrec de l'Orquestra Parfils tothom va poder gaudir d'un sopar popular.

Més tard, a les 23h, les entitats juvenils van organitzar una cercavila musical cap a l'equipament La Nau on el jovent va gaudir d'una festa de disfresses fins a altes hores.

Destacar que les entitats també van organitzar diferents balls de Carnaval a les seves seu. Aquest va ser el cas de l'Associació de Veïns La Romànica que va celebrar un divertit ball i un concurs de disfresses. El jurat, format per diferents persones escollides a l'atzar, va ser l'encarregat d'escollir els tres finalistes, tenint en compte l'originalitat dels vestits així com la interpretació dels personatges. Els grups guanyadors varen ser: Primer premi: 'Bebes de fiesta'; segon premi: 'Buceadores de ilusión'; tercer premi  'Pareja vintage'.

El ball va estar dinamitzat per la música en viu de José Luís.

 

 

Les festes de la disbauxa continuen

Dissabte 13 de febrer,  barberenques i barberencs realitzaran el judici final del Rei Carnestoltes amb l'anomenada cercavila de la mort (18.30h), que anirà a càrrec dels Diables de Barberà i de la Batucada Arritmia. S’iniciarà al Mercat Municipal Onze de Setembre, i passarà pel carrer Verge de l’Assumpció, carrer Manuel de Falla, passeig Doctor Moragas, fins a la plaça de la Vila. Un cop arribin al centre de la ciutat es procedirà a realitzar el Judici Sumaríssim a Sa Majestat (19h).

La festa finalitzarà a les 20h amb un esbojarrat correfoc a càrrec dels Diables de Barberà i la Colla de diables de Castelldefels, que faran un recorregut per plaça de la Vila, carrer de Verge de l'Assumpció, Manuel de Falla, passeig Doctor Moragas, i plaça de la Vila; i amb l'espectacle de foc amb el que es cremarà el Rei Carnestoltes, que organitzen els Diables de la ciutat i col·laboren la Batucada Arritmia, la Cia. de teatre D'sas'3 i la Konya Motera.

 

Divendres, 26 de febrer, l'Agrupació Social de Jubilats i Pensionistes de Can Gorgs organitza la seva festa de Carnaval. Ho farà al Casal de Can Gorgs on ha convidat a totes les seves sòcies i socis a gaudir del ball i del divertit concurs de disfresses.

 

El programa de Carnaval finalitzarà dissabte, 27 de febrer amb el ball de Gent Gran que es portarà a terme al Teatre Municipal Cooperativa.

 

Si vols conèixer aquesta i altres activitats del Programa de Carnaval 2016 consulta el programa.