L'Oficina de Polítiques de Gènere organitza una formació sobre la violència de gènere en infants per a professionals de l'àmbit educatiu i del protocol de violència

03/11/2017 - 12:15

L'Oficina de Polítiques de Gènere de l'Ajuntament de Barberà del Vallès va organitzar la formació "Nenes i nens que pateixen violència de gènere a la parella", adreçada a professionals de l'àmbit educatiu i social, que va tenir lloc els dies 26 d'octubre i 2 de novembre, a la Biblioteca Esteve Paluzie, amb una durada de 4 hores.

L'objectiu era facilitar elements bàsics per a poder visibilitzar que les nenes i nens també són víctimes directes de la violència de gènere en la parella.  

Es van donar eines teòriques i pràctiques per a poder fer una millor detecció i intervenció amb aquests infants. Al llarg de les sessions es va fer èmfasi en la necessitat de treballar en xarxa de forma imprescindible, per tal de garantir la seva protecció.

La formació va anar a càrrec de Raúl Lizana Zamudio, psicòleg, formador i supervisor especialitzat en violència de gènere a la parella, autor del llibre A mí también me duele: Niños y niñas víctimas de la violencia de género en la pareja.  

Van participar 19 professionals, 18 dones i 1 home, que la van valorar de forma molt positiva.