L'exposició 'Montserrat Roig, cronista d'un temps i d'un país' es trasllada a la Biblioteca Esteve Paluzie

13/11/2017 - 12:30

Activitat organitzada pel Kol·lectiu de Dones de Barberà i EAB-CUP, l'exposició va estar instal·lada durant diverses setmanes al Casal de Cultura.

Es podrà visitar a la Biblioteca Esteve Paluzie fins el 29 de novembre.

 

 

 

Les persones que no han tingut l'oportunitat de visitar l'exposició 'Montserrat Roig, cronista d'un temps i d'un país', organitzada pel Kol·lectiu de Dones de Barberà i EAB-CUP, ara, i fins al 29 de novembre, ho poden fer a la Biblioteca Esteve Paluzie.

L'exposició, que durant diverses setmanes s'ha pogut visitar al Casal de Cultura, està produïda pel Memorial Democràtic, el Col·legi de Periodistes de Catalunya i l’Associació de Dones Periodistes.

'Montserrat Roig, cronista d'un temps i d'un país' recull en un total de catorze plafons diferents etapes de la vida de l'escriptora amb frases extretes dels textos de la pròpia periodista,  acompanyats d'imatges de la reconeguda fotògrafa, Pilar Aymerich i Puig.

L'exposició està estructurada pels següents blocs temàtics: 'Infància i franquisme', 'Feminisme', 'Catalanisme popular', 'Compromís social', 'Compromís amb les esquerres', 'L’escriptora', 'La periodista', 'L’afició del teatre' i 'Denúncia dels horrors del nazisme'. 

Montserrat Roig, feminista, periodista i escriptora

Si vols aprofundir més sobre la vida i obra de la periodista catalana, tens l'oportunitat de fer-ho el proper dimarts, 21 de novembre a la Biblioteca Esteve Paluzie, on se celebrarà la presentació del llibre: Montserrat roig. La memòria viva, a càrrec d'Aina Torres Reixach, poeta, periodista i escriptora.

Aquest llibre s'endinsa en la vida i l'obra de Montserrat Roig, a través de la literatura, el feminisme, el periodisme i la memòria històrica. El resultat és un homenatge emotiu alhora que una reivindicació necessària de la plena vigència literària, social i política d'una veu imprescindible per entendre el passat i enfocar el futur.

Tant l'exposició com la presentació del llibre són activitats organitzades pel Kol·lectiu de Dones de Barberà i EAB-CUP.

Consulta el programa sencer del 25 de novembre, Dia Internacional contra la violència vers les dones