Les associacions barberenques surten al carrer per celebrar la X Mostra d'Entitats

30/05/2016 - 14:15

La festa de les associacions, organitzada pel Programa Municipal de Participació Ciutadana amb la implicació de les entitats de la ciutat, s'ha ubicat un any més a la plaça de la Vila. Durant el cap de setmana més d'una trentena d'entitats han mostrat el treball que realitzen.

La plaça de la Vila de Barberà del Vallès va acollir durant el passat cap de setmana la X Mostra d’Entitats de la ciutat, on enguany han participat un total de 36 associacions de diferents àmbits: culturals, igualtat de gènere, gent gran, dedicades a l’esport, als moviments socials, al medi ambient o a la salut, entre d’altres.

Les carpes, decorades especialment per l’ocasió, no van parar d’acollir activitats durant ambdues jornades. Les associacions van poder donar a conèixer a la ciutadania el seu treball així com captar nous socis i sòcies que volguessin implicar-se i formar part l’ampli ventall associatiu de Barberà.

La ciutadania també va tenir l'oportunitat de visitar la carpa municipal on es van poder conèixer alguns detalls dels Pressupostos Participatius i què cal saber per presentar propostes; el Pla d'Actuació Municipal on s'inclouen els objectius i les polítiques que està desplegant el consistori; així com el Punt de Voluntariat amb el que compta el municipi. També es va poder veure el treball que realitza els Mossos d'Esquadra de Barberà i la nostra Policia Local.

De forma paral·lela es va poder participar en un programa d’activitats de caràcter lúdic i festiu on tenia cabuda un públic de diferents edats, i que es van distribuir en tres zones diferenciades: l’Espai de Xerrades, l’Espai Polivalent i l’escenari.

Els més petits van poder gaudir de diferents activitats: els jocs de futbol flag oferts pel Barberà Rookies Club de Futbol Americà; el taller de maquillatge i paracaigudes del Centre d'Esplai l'Esquirol; la xocolatada que va oferir FibroBarberà; les partides d'escacs del Club d'Escacs Barberà; o de l'exhibició de patinatge a càrrec de l'entitat Barberà ciutat de patinatge, entre d'altres. Els grans, per la seva banda, van participar en activitats, tallers i  xerrades sobre el paper de la joventut en la societat realitzada per la Comunitat Baha'i de Barberà; o les activitats de recreació i rehabilitació d'espais d'importància històrica que va oferir l'Associació Unió d'Equips d'Airsoft; entre d'altres.

A l’espai Escenari les protagonistes  van ser diverses entitats. L'actuació de Els Cracs de l'Andi, de l'associació Andi Down Sabadell; el ball i la música africana de l'Associació d'Intercanvi Sociocultural El Baobab; i l'espectacle de flamenc de Javier Malaguilla organitzat per la Casa de Granada.

En aquesta edició de la Mostra ha presentat diferents novetats. Una d'elles ha estat l'horari. Enguany les carpes es van obrir al públic a les 12h del dissabte, per tal de facilitar a les entitats i a les seves membres una accessible i fàcil organització i acondicionament de la seva carpa.

Una altra de les novetats ha estat el seu logotip, aquest cop escollit a través d'un concurs organitzat per l'AMPA de l'Institut Can Planas i en el que van participar desenes de treballs realitzats per l'alumnat del centre. La creadora de la imatge d'aquesta edició ha estat l'alumna de 2n batxillerat, Alba González García.

La Mostra d’Entitats de Barberà del Vallès, que es porta a terme des de l’any 2004 i que té caràcter bianual, té per objectiu donar a conèixer entre la població les diferents associacions existents a la ciutat, així com fomentar la participació de les mateixes.