L'Associació Espai Familiar La Lluna dóna la benvinguda al nou curs amb una festa al carrer

15/09/2014 - 11:45

El passat dissabte, 6 de setembre, el Parc Europa es va omplir de colors i disbauxa a càrrec de l'Associació Espai Familiar La Lluna, que va convocar a les famílies membres de l'entitat així com a la ciutadania, a participar en la festa amb la qual celebrar l'inici de curs.

Durant la tarda, prop de 25 famílies van sortir al carrer per participar en les diferents activitats que es van preparar per a l'ocasió.

La jornada es va iniciar d'una manera relaxada i divertida, amb un contacontes a càrrec de 'El Meu Baldufeta, gestar, néixer i créixer', un projecte iniciat fa pocs mesos, que ha nascut amb els mateixos objectius que la Lluna, i dedicat a explicar contes familiars i propers a les necessitats de l'infant, contes amb massatges, entre altres. Nens i nenes i famílies van gaudir dels contes 'La fada dels colors i el follet de les estacions', i 'La jirafeta massatgeta', un conte que té per finalitat apropar a mares i pares amb els seus petits a través del contacte.

Més tard, el parc es va distribuir en zones. Cada infant o família anava a un punt del parc on li esperava una activitat i una dinamitzadora de la Lluna que li orientava i l'explicava el joc. Les famílies van preparar, l'Espai Racons, on a través del tacte i la vista els més petits podien descobrir noves textures palpant taps de diferents colors, escorça dels arbres, pedres, branques i pinyes, entre altres objectes comuns. També es va poder gaudir dels jocs d'habilitat, d'un divertit circuit sorpresa, d'un taller de pa, un de creació de màscares i el de pinta Lluna, on tothom es va poder passar d'allò més bé pintant-se la cara.

Totes les activitats van ser organitzades perquè cadascun dels nens i nenes participants poguessin seguir el seu ritme i anar a on volgués. Pares, mares i avis i àvies els hi acompanyaven per passar un dia en família.

 

L'Associació Espai Familiar La Lluna és un espai que va néixer l'any 2012 com un projecte amb el qual famílies amb nens i nenes petits i amb uns mateixos interessos, van decidir reunir-se per compartir experiències de les diferents etapes dels seus petits, embaràs, part i criança. Va ser al juny de 2013, quan es van constituir com a entitat barberenca.

La Lluna, gestionada per dues joves mares, Noelia i Vanesa, compta amb el suport incondicional de diverses famílies de la ciutat que setmana rere setmana col·laboren. L'entitat inicia el seu camí sent un espai de trobada, oberta a tothom,  embarassades, pares, mares, infants, avis i àvies, que vulguin passar una bona estona amb els seus infants.

L'associació és reuneix tots els dimarts, de 17 a 19h. Cada setmana cada família preparar una activitat de la que gaudir. A més, es dediquen diversos espais a diferents jocs elaborats amb joguines reciclades, i joguines de psicomotricitat que fa que els seus infants a més d'educar-se d'una forma divertida i entretinguda, tinguin estímuls que els hi permetin desenvolupar-se físicament i, tanmateix, aprendre a controlar la seva coordinació, equilibri, orientació i seguretat.

A partir de l'octubre, La Lluna  a més, es trobarà cada 15 dies (els dijous, de 10 a 12h) al Centre Cívic Ca n'Amiguet, un espai on embarassades i/o famílies amb nadons puguin compartir neguits, dubtes, entre altres experiències viscudes en les primeres etapes de vida dels seus infants.

 

Si vols conèixer l’associació i participar en alguna de les seves activitats, visita el  seu blog:  http://tribulalluna.blogspot.com.es/