L'Ajuntament de Barberà dóna protagonisme a les entitats ciutadanes en la configuració d'una nova Mostra d'Entitats

16/10/2015 - 15:15

L'objectiu de l'equip de govern és que el moviment associatiu i social del municipi tingui un paper més rellevant en el disseny i la formulació de les polítiques locals, i que defineixi les idees per crear un nou format

La Torre d'en Gorgs va acollir ahir dijous, 15 d'octubre, una reunió amb les entitats ciutadanes de Barberà del Vallès amb l'objectiu de començar a treballar en la Mostra d'Entitats que s'organitza a la ciutat des de fa diversos anys.

L'equip de Govern Municipal de l'Ajuntament de Barberà treballa amb la finalitat i la voluntat que el moviment associatiu i social del municipi tingui un paper més rellevant en el disseny i la formulació de les polítiques locals i que pugui ser protagonista, junt amb les institucions i la ciutadania en general, en la construcció d'una Barberà més participativa i cohesionada.

Durant la reunió, la regidora delegada d'Associacionisme i Relacions amb Entitats del consistori barberenc, Mireia Sánchez Pi, va manifestar la voluntat de continuar impulsant i treballant per fer possibles polítiques que reforcin el teixit associatiu. La regidora va valorar positivament la tasca així com el dia a dia de les associacions; i va mostrar el compromís de l'Ajuntament amb la Mostra d'Entitats i els seus objectius.

La reunió també va comptar amb la presència del regidor de Cultura, Entitats i Ciutadania, Ramon Cos Orobitg, i del regidor de Desenvolupament Econòmic, Comerç i Ocupació, Pere Pubill i Linares. 

La Sala es va omplir amb més de 50 persones representants d'entitats que van assistir amb l'interès de conèixer i participar en el nou format de la Mostra d'Entitats.

En la trobada, on es va plantejar la possibilitat de 'Repensar el projecte de la Mostra d'Entitats', es van presentar diferents dades de les darreres edicions de la Mostra, entre elles, les dades econòmiques, per tal de conèixer si el cost que suposava la celebració d'aquest acte era proporcional als beneficis que aportava tant a les entitats com a la ciutat.  Al mateix temps es van presentar dades d'altres Mostres d'entitats de les ciutats veïnes (com Sant Quirze del Vallès, Montcada i Reixac, Ripollet, Badia del Vallès i Cerdanyola del Vallès) i es van analitzar les diferències respecte a la Mostra que se celebra al nostre municipi.  Destacar que ciutats com Ripollet, Montcada i Sant Quirze també estan replantejant un canvi en el model de Mostra d'Entitats que han tingut fins ara.

La reunió va despertar molt interès per part de les associacions, fent un torn de preguntes molt participatiu i un debat entre regidores i regidors i persones representants d'entitats. Tant va ser així que la Regidora va proposar fer un grup de treball entre les entitats per tal de dissenyar el nou projecte de Mostra o Congrés de les entitats.

El Programa de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Barberà posarà en marxa tot un seguit d'eines per tal que les associacions que vulguin participar en el nou format de la Mostra puguin fer arribar les seves propostes. En propers dies s'obrirà un fòrum a l'eina de participació Consensus Barberà (http://www.consensus.cat/barbera) per recollir idees entre el teixit associatiu. Tanmateix s'emplaçarà a les entitats a crear i participar en un grup de treball per definir les línies del que serà la nova Mostra d'Entitats de Barberà del Vallès.