La Fundació Jaume Bofill imparteix formació a les persones voluntàries del Lècxit a Barberà

01/12/2016 - 15:00

El passat 8 de novembre de 2016 a les 18h, les persones voluntàries del programa Lècxit de Barberà del Vallès van poder gaudir d'una sessió formativa per dotar-les de recursos a l'hora de dur a terme el Lècxit.

El programa Lècxit és una iniciativa de la Fundació Jaume Bofill, amb la col·laboració de La Caixa. L’activitat consisteix en un espai de lectura d'una hora setmanal on alumnat de 4rt a 6è de primària comparteixen amb voluntaris i voluntàries moments de conversa i de lectura en llengua catalana que els ajudaran a consolidar els seus aprenentatges. La persona voluntària contribueix a la creació d’un espai d’entreteniment, confiança i compromís educatiu amb l’infant.

Per dur a terme aquest projecte, es compta amb la implicació de les escoles Pablo Picasso, del Bosc i Marta Mata, els instituts La Romànica i Can Planas, les entitats SCAI, l'AMPA de l'Institut La Romànica i l'AMPA de l'Institut Can Planas, la Biblioteca municipal i diferents departaments de l'Ajuntament i la Generalitat. Tot un seguit d'actors que han fet que Lècxit es convertís un projecte de ciutat, transversal i integrador.

La sessió formativa es va dur a terme a la Torre d'en Gorgs i va ser impartida per una formadora de la Fundació Jaume Bofill especialitzada en el programa Lècxit. Al llarg de la sessió, que va comptar amb treball conjunt i per parelles, les persones voluntàries van poder experimentar amb diferents tècniques i recursos educatius tot treballant per "racons".