Ja et pots inscriure al Curs d'Iniciació al Voluntariat a Barberà

05/09/2018 - 13:15

El proper 8 d’octubre començarà la 6a edició del Curs d'Iniciació al Voluntariat de Barberà del Vallès, una activitat organitzada per l'Ajuntament amb la finalitat de promocionar el voluntariat a la ciutat. El curs, a càrrec de Creu Roja Sabadell, es durà a terme els dies 8, 10, 15, 17 i 22 d’octubre de 2018 de 18 a 20:30h a la Torre d’en Gorgs.

Aquesta activitat formativa ofereix una introducció al voluntariat per a totes les persones que vulguin començar un voluntariat en una entitat, com també a membres de les pròpies entitats que duguin a terme accions voluntàries o tinguin interès en conèixer aquest àmbit.

La proposta formativa forma part del Pla de Formació del Voluntariat de la Generalitat de Catalunya i s'emmarca en les activitats de promoció i formació del voluntariat del Punt de Voluntariat de Barberà del Vallès. L'aprofitament i l'assistència al 80% de les sessions del curs donarà dret a l’obtenció d’un diploma acreditatiu expedit per la Generalitat.

Si us voleu inscriure ho podeu fer omplint el següent formulari, escrivint un correu electrònic a voluntariat@bdv.cat o trucant el telèfon 93 729 71 71, extensió 314. El termini d'inscripció finalitza l'1 d'octubre de 2018! Les places són limitades.

A continuació us adjuntem el contingut teòric del curs:

El voluntariat
Què és el Voluntariat
Característiques i valors de l'acció voluntària
Àmbits de l’acció voluntària
Entorn i context històric

La Persona voluntària
Què ens motiva a fer voluntariat?
El perfil de la persona voluntària
La participació: element fonamental de l’acció voluntària
Drets i deures de la persona voluntària

L’organització del voluntariat
L’entitat: el seu ideari i/o projecte d’acció
Compromís amb l'entitat
Articulació entre la persona remunerada i la persona
voluntària
El procés de participació en l’entitat
El treball en equip

 

Us hi esperem a tots i totes! Per qualsevol dubte poseu-vos en contacte amb el Punt de Voluntariat.