Ja es poden presentar projectes a Pressupostos Participatius 2019!

25/06/2018 - 07:45

Enguany com a novetat, els Pressupostos Participatius augmenten la dotació per a cada proposta fins a 50 mil euros.

En la tercera edició dels Pressupostos Participatius, la ciutadania torna a ser decisiva per opinar sobre com i en què volen que es destinin els recursos públics de la ciutat. En concret, una dotació de 150.000 euros que servirà per finançar els projectes més votats per part de la ciutadania.

A partir del 2 de juliol i fins al 31 d'agost, els veïns i veïnes de Barberà i entitats de la ciutat podran presentar les seves propostes. Enguany, s'augmenta la dotació per cada proposta fins a 50.000 euros (iva inclòs), amb una dotació total de 150.000 euros.

Podran presentar propostes totes les persones majors de 16 anys empadronades a Barberà, presentant 15 signatures de persones que hi donin suport. Així com les associacions o entitats sense ànim de lucre del municipi.

Per presentar-les, caldrà emplenar una fitxa i lliurar-la presencialment a les Oficines d'Atenció Ciutadana, que ja està disponible a la web municipal.

Recordeu que a partir de l'1 de juliol, les OAC tenen horari d'estiu:

  • OAC de l'Ajuntament - Ps. Dr. Moragas 224. Horari: de dilluns a divendres, de 8 a 15h.
  • OAC de Ca n'Amiguet - Centre Cívic Ca n'Amiguet (Via Sant Oleguer, 20). Horari: Dimarts i dijous, de 9 a 15h, exceptuant el mes d'agost, en què l'OAC romandrà tancada.

En el període de presentació de propostes i durant els primers 15 dies, l'Ajuntament instal·larà una carpa itinerant que passarà pels diferents barris de la ciutat, on s'informarà de tot el procés participatiu, funcionament i calendari establert. També s'enviarà un tríptic informatiu a tots els domicilis de la ciutat, i que ja es pot consultar a la web municipal.

Característiques de les propostes

Poden ser de qualsevol àmbit de competència municipal, però han de reunir els següents requisits:

  • Tenir un impacte al conjunt del territori municipal
  • Donar resposta a una necessitat de la ciutat d'interès col·lectiu
  • Ser reutilitzables, viables econòmicament i respectar el marc jurídic i legal
  • Tenir principi i final, sense que comprometin pressupostos posteriors
  • Han de ser executables durant l'any 2019

La web municipal informa dels Pressupostos Participatius 2019

L'Ajuntament posa a l'abast de la ciutadania un apartat a la seva pàgina web on s'informa de tot el procés participatiu: www.bdv.cat/PressupostosParticipatius2019.

Aquest apartat inclou informació de totes les fases (difusió del procés, com i quan presentar propostes, l'estudi, votació, selecció definitiva, els resultats i el calendari), que s'anirà actualitzant segons avanci el procés participatiu.

Consulta la web de Pressupostos Participatius 2019 i participa!