El Nadal ja ha arribat a Barberà

12/12/2016 - 14:15

La posada en marxa de l'enllumenat nadalenc es va portar a terme el passat divendres. Durant la tarda es va inaugurar el tradicional pessebre de la plaça de la Vila i es va gaudir del brou elaborat pels actors i actrius de 'La Profecia de l'Estel'.

 

L'Alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster Alay, el regidor de Cultura, Roger Pérez Álvarez, i  diversos nens i nenes van ser els encarregats d'encendre els llums de Nadal de la ciutat, el passat divendres, 9 de desembre.

Amb una plaça de la Vila plena d'ambient nadalenc, centenars de ciutadans i ciutadanes van ser protagonistes un any més de l'acte simbòlic d'encesa de les llums de Nadal i d'inauguració del tradicional pessebre de la ciutat, que dóna el tret de sortida a totes les activitats nadalenques.

El pessebre, que atreu multitud de barberencs i barberenques durant totes les festes, consta de les ja tradicionals figures de més de mig metre que des de fa molts anys s'estan utilitzant a la nostra ciutat. A diferència d'altres anys, el pessebre està acompanyat amb una gran lletra 'B'.

Durant la tarda la ciutadania va poder gaudir del brou de Nadal que un any més van oferir els actors i actrius de 'La Profecia de l'Estel',  una obra de teatre que interpreten durant aquest mes de desembre el Grup de Teatre D'sas'3 (17 i 18 de desembre al TMC).

La plaça de la Vila també va acollir altres activitats. Algunes d'elles van ser la cantada del Grup Fènix del Casal de Can Gorgs que van interpretar diferents cançons i peces nadalenques; o les Fires de Nadal que un cop més comptava amb el Gran Tió on els més joves van tenir l’oportunitat de conèixer aquesta tradició catalana, i amb mostra de productes nadalencs, artesania, gastronomia i degustació.

Enguany el Cicle de Nadal acull més d'un centenar de propostes nadalenques. L'oferta inclou diverses mostres de cultura tradicional i popular, música, activitats solidàries, teatre i esport. Tampoc hi faltaran les propostes adreçades a la població infantil, que culminaran amb la cavalcada dels Reis Mags d'Orient el dia 5 de gener.

Podeu consultar totes i cadascuna d'aquestes propostes en el següent enllaç