El doctor Oriol Mitjà rep el XXXVIII Premi per la Pau

04/12/2017 - 13:30

La Fundació Barberà Solidària col·laborarà amb el seu projecte que ajudarà a realitzar tractaments contra la malaltia de pian a persones de Nova Guinea durant tot un any.

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa i Pagès, va lliurar el passat dimecres 29 de novembre, el Premi per la Pau al doctor Oriol Mitjà Villar, com a reconeixement a la tasca impulsada en la especialització en malalties infeccioses i, en especial, en l'eradicació de la malaltia de pian.

El premi està concedit per l’Associació per a les Nacions Unides a Espanya, l’entitat reconeguda per l’ONU com el seu vincle amb la societat civil a l’Estat, amb el suport de la Diputació de Barcelona.  

EL Dr. Oriol Mitjà està vinculat des del 2013 al Centre de Recerca en Salut Internacional de Barcelona (CRESIB), el centre d'investigació integrat en l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGLOBAL). Des del 2010 està liderant a Papua Nova Guinea, al Centre Mèdic de Lihir, un equip de recerca per al control i el tractament del pian, una malaltia tropical desatesa crònica, que afecta principalment els nens i que, a llarg termini, pot produir deformacions òssies severes.

En l'acte de lliurament de premis, al que va assistir l'Alcaldessa de Barberà del Vallès, Silvia Fuster Alay, el Dr. Oriol Mitjà va destacar la importància de la col·laboració de les institucions al seu projecte amb el que es preveu l'any vinent tractar multitud d'infants. "Els nostres plans són portar la medicina a 200.000 nens i nenes".

Durant el seu discurs, Mitjà va agrair el premi però va destacar que el que calia era més ajudes per l'eradicació de la malatia. En aquest sentit va donar gràcies a l'Ajuntament de Barberà del Vallès per la seva aportació per al tractament de miles de nens i nenes.

El Consistori barberenc a través de la Fundació Barberà Solidària signarà un conveni amb ISGLOBAL amb el que farà una aportació de 40 mil euros destinats a realitzar tractaments contra la malaltia de pian a persones de Nova Guinea durant tot un any.