Coneix l'espai cardioprotegit de Barberà

05/12/2017 - 13:00

A l'acte es donarà a conèixer on estan instal·lats els desfibril·ladors i què cal saber per utilitzar-los correctament.

El proper dimarts 12 de desembre a les 19h, la ciutadania barberenca té l'oportunitat de conèixer 'L'espai cardioprotegit als centres municipals de Barberà del Vallès', una iniciativa de la regidoria de Protecció Civil de l'Ajuntament de Barberà.

L’acte, que es durà a terme a la Sala B del Teatre Municipal Cooperativa, comptarà amb una xerrada per saber com cal utilitzar els desfibril·ladors instal·lats en diversos punts de la ciutat, a càrrec de personal de l'empresa adjudicatària del servei, Cardiosos.

La cardioprotecció de les ciutats és una necessitat, ja que les malalties cardíaques són la primera causa de mort a Europa, i a Espanya moren cada any més de 25.000 persones de manera sobtada. A Catalunya, la xifra és de 10 persones al dia mortes per aturades cardiorespiratòries amb un total de 3.700 víctimes anuals. Per tant, una actuació precoç i eficaç amb l’ajuda d’un DEA (Desfibril·lador Extern Automàtic), és decisiva davant d’una situació crítica i pot resultar clau per aconseguir salvar una vida.

Cardiosos té una àmplia trajectòria en l'àmbit de la formació sanitària, la cardioprotecció i els serveis preventius mèdics. La companyia presta el servei de cardioprotecció a més de 200 municipis d’arreu de Catalunya. A més, també ofereix aquest servei a entitats públiques o privades tan importants com pot ser la Federació Catalana de Futbol i la Federació Catalana de Bàsquet, així com a molts clubs esportius, residències de gent gran i d’altres equipaments. 

 

Acte: 'L'espai cardioprotegit als centres municipals de Barberà del Vallès'

Dia: Dimarts, 12 de desembre

Hora: 19h

Lloc: Sala B del TMC

Plaça Cooperativa, 5

08210 - Barberà del Vallès