Coneix l'espai cardioprotegit de Barberà

18/10/2017 - 14:15

En l'acte es donarà a conèixer on estan instal·lats els desfibril·ladors i que cal saber per utilitzar-los correctament.

 

Demà, dijous 19 d'octubre a les 19.30h, les entitats tenen l'oportunitat de conèixer 'L'espai cardioprotegit als centres municipals de Barberà del Vallès', una iniciativa de la regidoria de Protecció civil de l'Ajuntament de Barberà. L'acte es realitzarà a la Sala Celler de la Torre d'en Gorgs. 

La cardioprotecció de les ciutats és una necessitat cada vegada més important, ja que les malalties cardíaques són la primera causa de mort a Europa i a Espanya moren cada any més de 25.000 persones de manera sobtada. A Catalunya la xifra és de 10 persones al dia mortes per aturades cardiorespiratòries amb un total de 3.700 víctimes anuals. Per tant una actuació precoç i eficaç, amb l’ajuda d’un desfibril·lador, és decisiva davant d’una situació crítica i pot resultar clau per aconseguir salvar una vida.

Cal destacar que durant l'acte també es realitzarà una xerrada per saber com cal utilitzar els desfibril·ladors instal·lats en diversos punts de la ciutat.

L'acte estarà presidit per l'Alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster Alay i comptarà amb un representant de l'empresa adjudicatària del servei, Cardiodos.

Cardiosos té una àmplia trajectòria en l'àmbit de la formació sanitària, la cardioprotecció i els serveis preventius mèdics. La companyia presta el servei de cardioprotecció a més de 200 municipis d’arreu de Catalunya. A més, també ofereix aquest servei a entitats públiques o privades tan importants com pot ser la Federació Catalana de Futbol i la Federació Catalana de Bàsquet, així com a molts clubs esportius, residències de gent gran i d’altres equipaments.