Bona acollida del projecte solidari de 'El Mercadet de la Xarxa'

16/03/2016 - 14:00

La Xarxa de Solidaritat Popular ja ha començat a lliurar la roba a famílies amb dificultats que l'entitat ha recollit durant les jornades així com des dels Punts de Recollida repartits per la ciutat.

 

La Xarxa de Solidaritat Popular de Barberà continua treballant en 'El Mercadet de la Xarxa', un projecte que té com a objectiu recollir roba per a infants en bon estat que està sent  lliurada i reutilitzada per famílies barberenques amb dificultats.

L'entitat va organitzar durant els passats dies 4 i 5 de març una xocolatada i un te solidari amb el qual volien donar a conèixer el seu projecte a la ciutadania així com recollir roba infantil i calçats en bon estat per a nens i nenes de 0 a 12 anys. Ambdues jornades van tenir molt bona acollida per part de la ciutadania.

Amb el suport de la regidoria de Serveis Socials Municipals i Emergència Social de l'Ajuntament de Barberà, que els ha ofert un lloc on descarregar tota la roba recollida, l'entitat ja ha començat a lliurar roba a totes aquelles famílies barberenques que actualment estan passant per dificultats. Ja s'han lliurat roba i calçat a més de 15 famílies de la ciutat.

La Xarxa de Solidaritat Popular de Barberà continuarà recollint roba en unes jornades que l'entitat té previst realitzar tots els dissabtes fins al 14 de maig (amb excepció del 26 de març i el 23 d'abril). Els i les membres es reuniran a la plaça de la Vila a les 12h per engrescar a la gent a participar en el seu projecte i perquè aquelles persones que hi vulguin col·laborar puguin portar aquella roba en bon estat que ja no utilitzin.

A més de fer una crida per recollir roba i calçat, la Xarxa de Solidaritat Popular de Barberà tanmateix demana la col·laboració de persones i entitats ciutadanes que vulguin implicar en el projecte oferint un lloc on ubicar un Punt de Recollida més, per recollir roba, per realitzar la selecció i la classificació de la roba en dies puntuals un cop recollida; així com per fer el lliurament de tot el material recollit, una tasca que també es realitza en determinats dies.

Tal com ha afirmat la Xarxa de Solidaritat Popular, amb aquesta i d'altres iniciatives, vol crear un "espai solidari popular, alternatiu al concepte caritat i al model de consum capitalista", on "és important que aquells que es troben amb dificultats per la compra de roba i tenen menors a càrrec, esdevinguin protagonistes del projecte".

Si vols col·laborar amb La Xarxa de Solidaritat Popular, posa't en contacte a través del seu facebook (https://www.facebook.com/xsp.barberadelvalles), enviant un email a: xsp.barberadelvalles@gmail.com o via twitter: @xsp_bdv