Barberà torna a col·laborar un any més amb la Marató de TV3

30/12/2017 - 13:00

La ciutat de Barberà del Vallès ha acollit durant diferents dies diverses activitats en favor de la Marató de TV3 que en aquesta 26a edició ha estat dedicada a sensibilitzar i donar un important impuls econòmic a la recerca de les malalties infeccioses que causen 1 de cada 3 morts al món.

A Catalunya la crida ha tornat a ser un èxit reunint més de 7 milions d'euros. A la nostra ciutat, diferents entitats així com l'Ajuntament va organitzar diverses activitats amb un únic objectiu, recaptar fons  per a la causa.

Una de les primeres activitats va ser el Concert solidari de l'Escola Municipal de Música, del 3 de desembre, on participaran diverses formacions musicals de l'alumnat de l'escola. Amb la iniciativa, es va aconseguir recaptar 1.080 euros.

Una de les iniciatives més destacades i amb més participació van ser les activitats esportives organitzades durant el mateix dia de celebració de la Marató de TV3, diumenge 17 de desembre.  Durant tot el matí l'AVV Parc Central amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barberà i diferents entitats de la ciutat, van organitzar activitats com classes d'spinning, una xocolatada per a tots els públics, contacontes pels infants i una divertida masterclass de zumba. En les activitats van participar centenars de persones. Amb el seu ajut es va poder recaptar més de 500 euros

Altra de les entitats que van col·laborar en aquesta iniciativa solidària va ser l'Associació de Famílies de l'Escola Miquel Martí i Pol que van organitzar una gran festa, en la qual multitud de famílies van participar de tallers infantils i d'una xocolatada. Les activitats de l'AFA Miguel Martí i Pol van aconseguir recaptar un total de 1.011,11 €uros.

Unes de les associacions que any rere any també col·laboren és la Coral A Quatre Veus i la Coral Infantil d'Elisa Badia que va destinar totes les entrades el Concert de Santa Llúcia, celebrat el 17 de desembre a la Marató. Ambdues corals va omplir l'Auditori Maria Feliu amb una audició que va estar dirigida per Ana Luque i Marc Alguersuari.  El Concert de Santa Llúcia va recaptar 572 euros.

La Colla de Diables de Barberà és altra de les entitats que també hi participen. Aquest any, a l'igual que anys enrere, van sortir al carrer amb els seus plats dolços i salats. La Colla va oferir xocolata desfeta per totes les persones que es van apropar al seu estand ubicat a la plaça de la Vila. Ho van celebrar el 17 de desembre.

 

La Marató bat un nou rècord amb més de 7,2 milions deuros

La recaptació de la 26a edició de la Marató de TV3 ha superat els 7,2 milions d'euros en un nou rècord d'aquest programa solidari de la televisió. Després de 20 hores d'emissió en directe, 5 per ràdio i 15 per televisió, el marcador d'aquesta edició reflectia la quantitat de 7.215.676 euros. Aquesta xifra augmentarà amb els fons que arribin fins al 31 de març del 2018, quan es tanqui el període de recepció de donatius.

Cal recordar que la Marató de TV3 va més enllà de l'obtenció de fons. Té una important tasca de sensibilització de la població catalana respecte a les malalties a les quals es dedica i a la necessitat de potenciar la recerca científica per prevenir-les i/o curar-les. Per a La Marató és tan important la recaptació de diners com la divulgació científica, la conscienciació i l'educació de la societat en la cultura científica.