Barberà posa en marxa la 3a edició del Curs d'Iniciació al Voluntariat

27/10/2015 - 14:15

El voluntariat és un element clau en la participació i la implicació de la ciutadania per millorar la societat. Aporta valors, idees, reflexions, recursos i, en definitiva, és un generador de capital social.

El passat 20 d'octubre es va iniciar la 3a edició del Curs d'Iniciació al Voluntariat de Barberà del Vallès, una activitat organitzada per l'Ajuntament de la ciutat amb la finalitat de promocionar aquest àmbit, impulsant i  canalitzant la solidaritat i coresponsabilitzant al mateix temps a les entitats sense ànim de lucre.

El curs, a càrrec de la Creu Roja,  que finalitzarà el proper 3 de novembre, compta amb una trentena de persones interessades en fer voluntariat a la ciutat i representants d'entitats que volen aprofundir en aquesta matèria.

Aquesta activitat formativa, dividida en cinc sessions, comença amb una introducció sobre el Voluntariat, els àmbits d'actuació i fa un repàs a la recentment aprovada Llei Catalana del Voluntariat. Durant les diferents sessions es tractaran temes com la motivació per fer voluntariat, el perfil que es demana, així com els drets i deures de les persones voluntàries.

La proposta formativa es troba dins el Pla de Formació del Voluntariat de Catalunya de la Generalitat de Catalunya i s'emmarca dins les activitats del Punt de Voluntariat de Barberà del Vallès amb l'objectiu de crear una xarxa de voluntariat ciutadana.