Barberà organitza un procés participatiu per elaborar el Pla de Mobilitat Urbana de la ciutat

24/03/2015 - 12:15

El consistori barberenc està realitzant diverses sessions obertes a la ciutadania per conèixer la situació actual de la mobilitat al municipi. La propera se celebrarà aquest dijous, 26 de març a la Torre d'en Gorgs. Servirà per aportar propostes i idees per millorar el Pla.

L'Ajuntament de Barberà del Vallès està promovent, amb el suport de la Diputació de Barcelona i l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), els treballs d'elaboració del nou Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible (PMUS) de la ciutat.

El PMUS és un document que permet la planificació de la mobilitat urbana, partint d'una anàlisi de la situació actual, per establir posteriorment els principis, objectius i línies d'actuació que permetin millorar la mobilitat a llarg termini.

L'Ajuntament de Barberà del Vallès va iniciar el passat dijous, 19 de març un procés participatiu que té com a objectiu donar a conèixer la situació actual de la mobilitat en el municipi i posar a debat una proposta tècnica de mesures d'actuació elaborades per l'equip redactor del pla, per tal de validar-les i complementar-les amb possibles millores.

La sessió informativa de presentació de la diagnosi de mobilitat i d'una proposta tècnica de mesures va estar presidida pel Tinent d'Alcaldia del consistori barberenc, Antonio Báez que va posar de manifest algunes de les directrius municipals sobre mobilitat que incorpora el PMUS.

Tanmateix, a la trobada van intervenir Carmelo Rivero, representant de la Diputació de Barcelona que, juntament amb l'Àrea Metreopolitana de Barcelona impulsa i financia el Pla, i que va donar a conèixer el treball d'aquestes administracions per promoure i donar suport als diversos ajuntaments en la confecció de Plans de Mobilitat; i representants de les empreses responsables del procés participatiu i de la redacció del Pla.

Al final de la sessió, a la qual van assistir diversos membres de les associacions de veïns i veïnes de Barberà del Vallès, comerciants, empresaris, ciutadans, així com representants de l'empresa concessionaria dels autobusos del municipi, es va realitzar un torn de preguntes per resoldre dubtes.

 

La propera jornada se celebra el dijous, 26 de març, a les 18h a la Torre d'en Gorgs de Barberà del Vallès. L'acte vol convertir-se en un espai de debat de les mesures d'actuació elaborades en el Pla. Serà l'oportunitat per aportar propostes, suggeriments i idees per debatre i millorar el PMUS.

 

Les persones que vulguin participar en el procés participatiu han d'enviar un correu electrònic a: plademobilitat@bdv.cat.

 

El PMUS es pot consultar a la web de Consensus de Barberà del Vallès, una eina dissenyada per facilitar i impulsar la participació ciutadana a través d'internet.