Barberà del Vallès, Vila Florida

16/05/2017 - 11:15

El municipi de Barberà s'ha incorporat recentment a Viles Florides, que tal i com descriu l'entitat organitzadora, la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya, és un projecte que promou la transformació de racons, pobles i ciutats de Catalunya a través de la flor i la planta ornamental.

L'ornamentació va més enllà de propiciar espais agradables i posa en valor la protecció dels espais verds, la millora de la qualitat de vida i la conscienciació social vers polítiques sostenibles.

És un projecte obert a tothom i poden participar-hi tant els municipis, a nivell institucional, així com qualsevol col·lectiu, empresa o particular amb sensibilitat vers la natura i la cura dels espais verds.

Actualment hi ha 112 municipis que participen a Viles Florides. Al Vallès Occidental som dels primers en participar-hi.

L'Ajuntament promourà tant l'increment de zones verdes i flor com la seva difusió.

Aquest any, en concret, s'ha incrementat la superfície de flor de temporada, incorporant-la en algunes rotondes viàries i d'altres espais.

A més de posar especial èmfasi en la dotació de plantes amb flor en els espais verds públics, l'Ajuntament, a través de la Regidoria de Territori i Medi Ambient, també vol convidar a particulars, escoles, entitats i comerços a unir-se a la iniciativa i estendre la promoció de les flors a tots els indrets de la ciutat on sigui possible.
 
La iniciativa de "Viles Florides" ha de ser un projecte viu i adaptat a la realitat de Barberà, i la primera acció per difondre i socialitzar aquesta iniciativa tindrà lloc aquest proper diumenge 21 de maig, des de les 10h del matí fins les 13.30h, a la Plaça de la Vila, amb el repartiment de 1.000 unitats de flor de temporada entre el veïnat de la ciutat.

 Més informació a Viles Florides.