Barberà commemora el Dia del Voluntariat

01/12/2015 - 11:45

La Biblioteca Esteve Paluzie acollirà diferents actes, entre els quals es troba una xerrada sobre voluntariat i la presentació de bones pràctiques de la ciutat.

Aquest dissabte, 5 de desembre se celebra el Dia Internacional del Voluntariat, moment per fomentar els valors i donar reconeixement a les persones voluntàries i entitats que dia rere dia treballen per articular diferents projectes de caire social.

Les accions de les persones voluntàries i de les entitats ciutadanes que realitzen projectes de solidaritat i compromís a Barberà del Vallès són un actiu clau per assegurar la convivència, la inclusió i la justícia social en la nostra ciutat.

Els projectes de voluntariat generen vincles amb el territori, ofereixen un servei a la societat, fomenten l’empoderament de la ciutadania, la capacitat per canviar i millorar la nostra realitat i l’empatia envers les situacions dels altres. El voluntariat permet un aprenentatge a través de l’experiència viscuda per la persona que el realitat , també ofereix un servei a la societat on es desenvolupa.

L’acte de commemoració del Dia Internacional del Voluntariat, aquest dijous, 3 de desembre a les 18.30h, la Biblioteca Esteve Paluzie acollirà un programa destinat a donar reconeixement a les persones voluntàries i entitats. 

El programa és:

 

18.30h - Benvinguda a càrrec de l’Alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster Alay

Presentació del Punt del Voluntariat a Barberà del Vallès, a càrrec del regidor de Cultura, Entitats i Ciutadania, Ramon Cos i Orobitg.

18.45h – Xerrada: ‘El voluntariat, una oportunitat’ a càrrec de la presidenta de BCN Actua, Laia Serrano Biosa.

19.30h – Presentació de bones pràctiques a la ciutat: ‘Els projectes LECXIT  i Parlem descobrim Barberà’, i ‘El Gran Recapte’, a càrrec de la coordinadora del Servei Ciutadà d’Acolliment als Immigrants i de la Fundació Banc dels Aliments de Barcelona.

20h- Projecció de vídeo d’activitat i promoció del Voluntariat de Barberà.

 

Aquelles persones que estiguin interessades en participar o assistir a la jornada han de confirmar assistència a: voluntariat@bdv.cat o a través del telèfon: 93 729 71 71 Ext: 314

 

 

Acte: Acte commemoratiu Dia Internacional del Voluntariat

Dia: 3 de desembre

Hora: 18.30h

Lloc: Biblioteca Esteve Paluzie

Plaça Constitució, s7n

08210 – Barberà del Vallès