Barberà celebra el Dia Internacional del Voluntariat

29/11/2016 - 15:00

Dissabte, 3 de desembre el TMC acollirà l'acte amb el qual es vol reconèixer el valor de la tasca de les persones que desenvolupen i participen en diferents projectes de voluntariat.

L'acte consistirà en una taula rodona a càrrec de les entitats de lleure educatiu de Barberà, el Centre d'Esplai l'Esquirol, el Grup d'Esplai el Piolet i l'Agrupament Escolta i Guia Sant Jordi, a continuació es farà el lliurament dels certificats de reconeixement del voluntariat a càrrec de les entitats de la ciutat, i finalment, una performance participativa basada en el treball participatiu que consistirà en la construcció d'un mur de cartró, símbol de les barreres que separen la voluntat de transformació social de les necessitats, injustícies i desigualtats, i el posterior enderroc, on tota la ciutadania i entitats estan convidades a participar. Serà a les 12h a la plaça Cooperativa.

L'Ajuntament de Barberà del Vallès vol, amb aquest acte, reconèixer el valor de la tasca voluntària que persones i entitats duen a terme a la ciutat i fan que Barberà sigui més solidària, més justa i més inclusiva.

Les accions de les persones voluntàries i de les entitats ciutadanes que realitzen projectes de solidaritat i compromís a Barberà del Vallès són un actiu clau per assegurar la convivència, la inclusió i la justícia social en la nostra ciutat.

La ciutat de Barberà acull des de fa anys projectes de voluntariat com el 'Voluntariat per la llengua'; del Consorci per la Normalització Lingüística, el 'Lècxit', un projecte de foment de la comprensió lectora; de l'SCAI, l'AMPA de l'Institut La Romànica i l'AMPA de l'Institut Can Planas o el 'Parlem i descobrim Barberà', un programa d'acollida a l'immigrant de l'SCAI, entre altres.

Per a més informació en projectes de voluntariat, cal posar-se en contacte amb el Punt de Voluntariat escrivint a voluntariat@bdv.cat, trucant al 93 729 71 71 (Ext.290), presta servei dilluns i dijous.

 

Acte: Dia Internacional del Voluntariat

Dia: Dissabte, 3 de desembre

Hora: Inici: 11h

Lloc: Teatre Municipal Cooperativa

Plaça Cooperativa, 8

08210 - Barberà del Vallès