Barberà canvia 96 fanals del municipi afectats per corrosió

08/08/2017 - 09:00

L’Ajuntament de Barberà del Vallès està actuant sobre un total de 96 unitats de fanals, les quals estan desafectats per forta corrosió, degut principalment a l’orina animal, durant aquest any 2017.

Actualment ja s’han realitzat canvis de 52 fanals. El pressupost total de l’actuació és de 99.923,94 euros.

Els desperfectes que l’orina animal provoca, sobretot, a fanals, senyals de trànsit, arbres o papereres, així com també a les façanes dels edificis, és un problema important pel cost i per la reducció de la vida útil d’aquests elements. Per tal de poder solucionar aquest problema, i fent complir l’Ordenança de Tinença Municipal d’Animals i l’Ordenança de Civisme, des del consistori demanem que les persones propietàries de mascotes siguin responsables i afavoreixin la bona convivència. Així, per tal d’evitar que orini a les façanes, cal que es porti al gos per la banda de la calçada quan vagi per la vorera. A més, es proposa a les persones propietàries que ensenyin a les seves mascotes a orinar als embornals, o bé que es porti una ampolla d’aigua per tirar als llocs on la mascota hagi orinat.

L’Ajuntament continuarà treballant fent un seguiment de l’estat de l’inventari de fanals, per tal de detectar possibles situacions de risc.