Arrenca una nova edició del Curs d'Iniciació al Voluntariat a Barberà

13/09/2017 - 08:30

El proper 19 de setembre comença la 5a edició del Curs d'Iniciació al Voluntariat de Barberà del Vallès, una activitat organitzada per l'Ajuntament amb la finalitat de promocionar el voluntariat a la ciutat i fomentar la solidaritat i la coresponsabilitat entre la ciutadania i les entitats sense ànim de lucre.

El curs, a càrrec de Creu Roja Sabadell, es durà a terme els dies 19, 21, 26, 28 de setembre i 3 d'octubre de 2017, de 18 a 20:30 h, a la Sala 2 de la Torre d’en Gorgs.

Aquesta activitat formativa ofereix una introducció al voluntariat per a totes les persones i entitats que duguin a terme accions voluntàries o tinguin interès en conèixer aquest àmbit.

La proposta formativa forma part del Pla de Formació del Voluntariat de la Generalitat de Catalunya i s'emmarca en les activitats del Punt de Voluntariat de Barberà del Vallès. L'aprofitament i l'assistència al 80% de les sessions del curs donarà dret a l’obtenció d’un diploma acreditatiu expedit per la Generalitat.

El contingut del curs és el següent:

El voluntariat
Què és el Voluntariat
Característiques i valors de l'acció voluntària
Àmbits de l’acció voluntària
Entorn i context històric

La Persona voluntària
Què ens motiva a fer voluntariat?
El perfil de la persona voluntària
La participació: element fonamental de l’acció voluntària
Drets i deures de la persona voluntària

L’organització del voluntariat
L’entitat: el seu ideari i/o projecte d’acció
Compromís amb l'entitat
Articulació entre la persona remunerada i la persona
voluntària
El procés de participació en l’entitat
El treball en equip

Si us voleu inscriure al curs només heu d'emplenar el següent formulari o trucar al 93.729.71.71 (Ext.314). El termini per inscriure's és fins al 18 de setembre.