Aquest dijous 15 de març, presentació del llibre 'Sabias' a la Biblioteca Esteve Paluzie

12/03/2018 - 09:15

Aquest any des de l'Oficina de Polítiques de Gènere, dins del Programa d'activitats per commemorar el 8 de març, Dia Internacional de les Dones, s'ha volgut posar èmfasi en l'aportació de les dones en l'àmbit de la Ciència. Per aquest motiu, a la mateixa Biblioteca hi ha l'exposició Dones de ciència, que es podrà visitar fins el 4 d'abril. Així mateix, el passat dia 6 de març es va projectar la pel·lícula Àgora, per donar a conèixer l'aportació de l'astrònoma, matemàtica i filòsofa Hypàtia d'Alexandria.

Seguint aquest fil conductor, aquest dijous, 15 de març a les 18h tindrà lloc la presentació del llibre Sabias, a càrrec de la seva autora, l'Adela Muñoz Páez, Catedràtica de Química Inorgànica de la Universitat de Sevilla.

Qui va ser Enheduanna? I Émilie de Châtelet? Per què els mestres cervesers consideren la seva mentora a Hildegarda de Bingen, una monja del segle XI? Va ser Marie Curie mereixedora dels dos Premis Nobel de ciències que va rebre? Hauria estat possible desxifrar l'estructura de l'ADN sense el treball de Rosalind Franklin? Per què és tan desconeguda la dona que va descobrir l'estructura de la penicil·lina? Quin paper van tenir les dones durant l'Edad de Plata que la Ciència va viure a la Segona República Espanyola?

En aquest llibre, Adela Muñoz Páez rescata la història d'algunes de les dones que han fet contribucions rellevants en la Ciència i paral·lelament, per entendre perquè van ser tan escasses i avui són tan desconegudes, ja que van ser esborrades dels anals de la Ciència o les seves contribucions els hi van ser arrabassades.

Esperem que l'activitat sigui del vostre interès.