Inici | Mapa del web

‘Creixem entre plantes’, un projecte compartit entre infants i joves del municipi

‘Creixem entre plantes’, un projecte compartit entre infants i joves del municipi
Ampliar en una finestra emergent
‘Creixem entre plantes’, un projecte compartit entre infants i joves del municipi
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 24.01.18
Hi col·laboren persones participants del PFI ‘Auxiliars vivers i jardins’ de Barberà Promoció, i alumnat tant de llars d’infants com d’instituts de Barberà

El passat 17 de gener es va iniciar el projecte ‘Creixem entre plantes’, on participa l’alumnat del PFI – Programes de Formació i Inserció ‘Auxiliar de vivers i jardins’ de la Fundació Barberà Promoció; els infants de les Llars d’Infants La Baldufa i La Blava; i l’alumnat de primer d’ESO de l'Institut Bitàcola de Barberà del Vallès.

Aquest projecte es realitza emprant la metodologia d’aprenentatge-servei (APS), a través de la qual els nens i nenes de les llars d’infants, juntament amb l’alumnat de Barberà Promoció i de l’institut, milloren els seus aprenentatges referents a coneixements, capacitats, destreses, actituds i valors morals, i ho fan alhora que actuen com a membres de la comunitat, compromesos amb l’entorn.

D’aquesta manera s’estableix una relació tridireccional. L’alumnat de PFI ajuda i ensenya a l’alumnat de les llars d’infants de La Baldufa i La Blava com creixen les plantes, com s’han de cuidar i quines característiques peculiars tenen, fent servir els espais verds dels quals disposen. Alhora, els més petits ajuden i serveixen de motivació per aprendre al jovent. L’alumnat de l’institut Bitàcola també està inclòs paral·lelament en aquest projecte amb la finalitat d’observar, participar i recollir les accions que es desenvolupen al projecte. L’objectiu d’aquests últims és informar a la ciutadania a través de notícies i la preparació d’una exposició divulgativa que es realitzarà a la finalització del projecte, el juny del 2018.

Els Programes de Formació i Inserció tenen una durada de 1.000 hores i tenen com a objectiu facilitar la inserció laboral d’aquest alumnat i, sobretot, la seva continuïtat al sistema educatiu reglat en el curs 2018-2019.

Aquesta formació està autoritzada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i és finançada per l’Àrea de Cultura, Educació i Esports de la Diputació de Barcelona. També està emmarcada dins del Programa complementari de Transicions Educatives, que té l’objectiu d’ampliar les garanties de permanència i retorn al sistema educatiu i facilitar trajectòries personals i professionals exitoses.