Inici | Mapa del web

Barberà del Vallès llueix de gala en l’acte de lliurament de premis de les iniciatives empresarials

Foto final amb guardonats, patrocinadors i representants polítics
Ampliar en una finestra emergent Guardonats, patrocinadors i representants polítics (fes clic sobre la foto per veure-la sencera)
Data de publicació: 16.12.11

Un total de trenta vuit projectes i empreses es presenten en la 9ª edició del concursEl Teatre Municipal Cooperativa de Barberà del Vallès va ser l'escenari de l'acte de lliurament dels guardons del èè Concurs d’Iniciatives Empresarials, presidit per l’Alcaldessa de Barberà, Ana del Frago així com de representants de l’empresariat de la ciutat.

El “Concurs d’iniciatives empresarials”, organitzat per l’Ajuntament de Barberà del Vallès, mitjançant la Fundació Barberà Promoció incentiva als nous emprenedors-es a desenvolupar les seves idees empresarials i consolidar-les. En aquesta 9ª edició es va assolir un gran èxit de participació amb un total de 38 projectes i o empreses de recent constitució que es van presentar al concurs amb un previsió de 73 llocs de treball, incloent-hi els promotors. 72 van ser els projectes presentats per l’alumnat de l’IES Can Planas i l’IES la Romànica amb una participació de 237 alumnes.
El premi a la Millor Projecte o empresa (dotat amb 2.500 €uros) va ser atorgat a l’empresa Clínica Veterinària General de Barberà” promoguda per la Nausica Cornado una jove emprenedora de 26 anys que té previst obrir en breu una clínica per animals que estarà habilitada per oferir serveis de consulta, cirurgia i laboratori. El premi va ser lliurat per l'Alcaldessa de Barberà i el Sr. Lluís Casanova director del centre comercial Baricentro.

Pel que fa al premi Millor Projecte o Empresa Socialment responsable (dotat amb un premi de 2.500 €uros), el va rebre l’empresa d’Escola Infantil de primer cicle “La maïnada”, que la promouen els germans Nieves i Jaime Bellanco que tenen el projecte d’obrir una escola en el polígon industrial Can Salvatella que permeti conciliar la vida laboral i personal dels treballadors/es de les empreses properes.

El lliurament d’aquest premi es va realitzar a mans de l’Alcaldessa de Barberà així com el Sr. Carlos Rodríguez, gerent de l’empresa Pintados y derivados Pinter.

El guardó en la categoria de Millor Establiment Comercial (dotat amb un premi de 2.500 €uros)  va ser lliurat a la Laura Orte pel seu establiment anomenat “Laura's” on es poden trobar tota mena de productes personalitzats realitzats artesanalment.

Les persones encarregades de lliurar-ho varen ser l’Alcaldessa de Barberà, el Sr. Eugenio Díaz, Director General de Serveis Generals pel Municipi Grupo Vendex Catalunya i el Sr. Manel Rodríguez, gerent de l’empresa Fica’t.

En la categoria Millor Projecte d’Universitaris, el projecte “Sapiart” projecte promogut per la Leire Flores, Paula Muraday, Lucila Oberlander i Gemma Ribell que té per objecte possibilitar el procés de transformació de l’ésser humà mitjançant l’experiència artística. El premi en metàl·lic de 1000 € va ser lliurat per la Sra. Mónica Maya Regidora de Promoció Econòmica i Educació i el Sr. José Agüera, gerent de l’Ebanistería Agüera.

En la categoria d’estudiants hi havia un premi valorat en 400 € per a cadascun dels Instituts de Barberà del Vallès. El primer premi promogut pels estudiants Adrián Parra, David Torres, Adrián González de l’IES La Romànica va ser pel projecte “Gente Activa” projecte que ajuda a les persones aturades a formar-se i trobar el treball ideal.

La Sra. Mònica Maya i la Sra. Silvia Domènech directora de Màrqueting d’Avet Educativos van ser les encarregades de fer el lliurament del premi.

Els estudiants Jasmine Moragas i Jessica Rojo amb el projecte “Electrodomèstics Futuristes, J. J.” on es vendrien tota mena d’electrodomèstics que s’adaptarien a les necessitats dels usuaris van ser els guanyadors del primer premi de l’IES Can Planas.

La Sra. Mónica Maya i el Sr. Pere Puig com a representant de l’empresa Cisternes del Vallès van ser els encarregats de lliurar aquest premi.


Enguany, per primera vegada també es van reconèixer les empreses i projectes que van quedar seleccionades en segon lloc amb l’objectiu d’afavorir a més alt nombre de participants. Així

G-Extern, Aüris, Mi Fiera, Engresca’t són les iniciatives empresarials que van resultar en segon lloc en les categories de Millor Projecte o empresa, Projecte o empresa socialment responsable, Projecte o establiment comercial i Projecte universitari respectivament. En la categoria d’estudiants van ser els projectes Amapola de l’IES Can Planas i el projecte DM Dream Maker els que van quedar en segon lloc.

 

Aquest concurs es fa possible gràcies al patrocini de l’empresariat de Barberà i comarca que demostren una alta implicació en el foment de la creació d’empresa. Enguany Baricentro, Serveis Generals per municipis SA (SGPMSA), Diari l’Independent, Construcciones Mopresa, Pintados y Derivados Pinter SL, Ebanistería Agüera, Jomar Consulting SL, Espot Publicitat, Sucitesa, Cisvasa, Hotel Euro Star, Fica’t, Avet Educativos i Pimec han estat els patrocinadors del concurs.

Al final de l’acte l’Alcaldessa va tenir unes paraules d’agraïment per l’esforç de patrocini que fan les empreses col·laboradores, així com per l’impuls que es fa des dels instituts per fomentar l’esperit emprenedor. També va felicitar l’empenta dels emprenedors que amb les seves iniciatives promouen la creació d’ocupació del municipi, destacant el gran nombre “d’emprenedores” que van ser guardonades.

L'acte de lliurament de premis va comptar amb la col·laboració del Sr. Lluís Rodríguez que va fer una exposició sobre quines són les actituds que calen per poder endegar amb èxit una activitat empresarial. El monologuista Òscar Orbezo va amenitzar l'acte amb les seves paròdies sobre l'emprenedoria.