En aquest espai trobaràs les crides de les entitats que desenvolupen projectes de voluntariat a Barberà. Si estas interessat/da en participar en alguna d’elles, et pots adreçar directament a l'entitat que fa la petició. Si desitges més informació, posa't en contacte amb el Punt de Voluntariat.

El Punt de Voluntariat ofereix a les entitats la possibilitat de publicar les seves demandes de voluntariat. Si la vostra entitat necessita voluntariat, poseu-vos en contacte amb el Punt de Voluntariat o empleneu aquest formulari.

Crides actives

 • Fes voluntariat per la lectura al LECXIT

 Entitat: Fundació Jaume Bofill, SCAI (Servei Ciutadà d’Acolliment a l’Immigrant), AFA de l'Escola Marta Mata i l'AMPA de l'Escola del Bosc

El LECXIT és una iniciativa de la Fundació Jaume Bofill amb la col·laboració de La Caixa. L'activitat consisteix en un espai de lectura d'una hora setmanal on alumnes de 4rt a 6è de primària compartiran amb les persones voluntàries moments de conversa i de lectura en llengua catalana que els ajudaran a consolidar els seus aprenentatges. La persona voluntària contribueix a la creació d'un espai d'entreteniment, confiança i compromís educatiu amb l'infant. La dedicació de la persona voluntària és d'una tarda a la setmana de dilluns a dijous de 16:45 a 17:45h. Les sessions s'imparteixen a la Biblioteca Esteve Paluzie (dilluns, dimecres i dijous) i a l'Escola del Bosc (dimarts). 

Més informació sobre el programa a www.lectura.cat

Si t’interessa fer voluntariat en aquest projecte pots omplir el següent formulari. Si vols rebre’n més informació posa’t en contacte amb nosaltres!

 

 

 • Voluntariat amb infants a Creu Roja Sabadell

Entitat: Creu Roja Sabadell

Projecte: "Promoció de l'èxit escolar" i "Divermón"

Creu Roja Sabadell necessita persones voluntàries per dos projectes amb infants:

- Promoció de l'èxit escolar: les persones voluntàries donaran suport acadèmic a infants de primària que acudeixen a Creu Roja. 

- Divermón: les persones voluntàries dinamitzaran l'espai amb activitats lúdic-educatives, donaran suport a l'estona dels berenars i treballaran en valors, habilitats i convivència amb els infants. Disponibilitat: d'octubre a juny (de dilluns a dijous, tardes de 16.30 a 19 h) i juny - juliol (Divermón estiu: matí de 9 a 13 h)

El perfil de la persona voluntària és el d'una persona responsable, proactiva, amb capacitat de resolució de conflictes i amb experiència en el tracte amb infants. 

Si t'interessa aquest voluntariat posa't en contacte amb Creu Roja Sabadell o amb el Punt de Voluntariat.

 • Voluntariat amb persones joves a Creu Roja Sabadell

Entitat: Creu Roja Sabadell

Creu Roja Sabadell necessita persones voluntàries pel projecte "Menjar sa a l'insti" que garanteix l'àpat del migdia als joves en situació de vulnerabilitat i sense recursos. Els objectius d'aquest projecte són els següents: garantir una alimentació saludable i equilibrada, donar accés a una alimentació de qualitat i promoure hàbits saludables de nutrició. Les persones voluntàries supervisaran i dinamitzaran l'espai destinat pel dinar, faran l'acollida, acompanyament i seguiment de les persones joves. 

El perfil de la persona voluntària és el d'una persona responsable, proactiva, conscienciada en el treball amb persones en situació de vulnerabilitat, amb capacitat de dinamitzar grups de joves i amb experiència en el tracte amb joves en risc d'exclusió social

Si t'interessa aquest voluntariat posa't en contacte amb Creu Roja Sabadell o amb el Punt de Voluntariat

 • Suport en la gestió de l'entitat "Associació Afectats Esclerosi Múltiple Vallès Occidental"

Entitat: Associació Afectats Esclerosi Múltiple Vallès Occidental

L' Associació Afectats Esclerosi Múltiple del Vallès Occidental (AEMVOC) busca persona voluntària per realitzar tasques de suport en la gestió de la seva entitat. Algunes tasques són la dinamització de reunions, organització d'activitats i actes, tasques administratives...

Si t'interessa aquest voluntariat i vols més informació, posa't en contacte!

 • Fes acompanyament a gent gran!

Entitat: Amics de la Gent Gran

Amics de la Gent Gran es troba en procés de recerca de voluntàries i voluntaris, que amb la seva participació activaran la lluita contra la soledat a Barberà del Vallès. L'entitat busca persones solidàries i compromeses amb la gent gran que ens vulguin ajudar fent acompanyaments a persones grans que estiguin soles a Barberà del Vallès.

A QUI ACOMPANYEM?: El perfil majoritari de les persones que acompanyem és el d’una persona més gran de 65 anys de Barberà del Vallès, que pateix les conseqüències de la soledat.
QUAN?: Qualsevol dia de la setmana al matí o a la tarda. Es requereix un compromís continuat per desenvolupar aquesta tasca.
ON?: A Barberà del Vallès
QUI?: Persones més grans de 18 anys solidàries i compromeses amb les persones grans.
PROCEDIMENT: Si t'interessa ser voluntari/a d’Amics de la Gent Gran contacta amb el Punt de Voluntariat de Barberà del Vallès

 

 

 • Parlem i descobrim Barberà

    Entitat: SCAI, Servei Ciutadà d’Acolliment a l’Immigrant

Aquest projecte, iniciativa de L’SCAI, Servei Ciutadà d’Acolliment a l’Immigrant, busca oferir un reforç individualitzat en l’aprenentatge de la llengua castellana i acompanyament en el coneixement de Barberà mitjançant trobades setmanals entre una persona voluntària i una nouvinguda.

Més informació a www.scaisabadell.net

Si t’interessa fer voluntariat en aquest projecte o vols rebre’n més informació posa’t en contacte amb nosaltres!

 

 • Sempre a punt! Fes-te monitor/a de lleure!

Entitat: Agrupament Escolta i Guia Sant Jordi

L'Agrupament Escolta i Guia Sant Jordi (Cau) és una entitat de Barberà que treballa per l’educació en el lleure no formal dels nens, nenes i joves amb l'objectiu de fer-los protagonistes del seu creixement personal per tal que esdevinguin persones actives, conscients i compromeses amb la societat.

Les persones monitores hauran de dinamitzar i organitzar les activitats de lleure que es fan els caps de setmana, en les sortides i els campaments d'estiu.

L'activitat de lleure es duu a terme a Barberà del Vallès els dissabtes de 16h a 19h aproximadament. Per poder participar cal ser major d'edat o estar a punt de fer els 18 anys, motivació i iniciativa i preferiblement, títol de monitor/a de lleure o interès per fer el curs.

Si esteu interessats/des en aquest projecte contacteu amb l'entitat trucant al 692165258 (a partir de les 13,15h) o escrivint a santjordi.aeig@gmail.com

 • Catacrac Catacric la Biblioteca ja és aquí!

Entitat: AFA Escola Marta Mata

El projecte de l'AFA de l'Escola Marta Mata té l'objectiu de potenciar l'ús de la biblioteca del centre, fomentar la integració de la biblioteca com a espai d'aprenentatge en les diferents àrees de coneixement mitjançant llibres i altres recursos disponibles, i utilitzar la biblioteca com a recurs per motivar l'aprenentatge de la llengua i la integració de l'alumnat nouvingut i amb dificultats.

Les tasques a desenvolupar per les persones voluntàries són de catalogació, classificació de llibres i introducció a la base de dades de les obres; controlar l'espai de la biblioteca, potenciar l'assiduïtat dels infants amb tallers, contacontes... obertura i tancament de la instal·lació i recuperació de llibres trencats o en mal estat.

Els horaris de  les tasques voluntàries són de 10 a 12h i de 15 a 16,30h, de dilluns a divendres, amb possibilitat d'escollir la franja horària i dies que més s'adiguin a la disponibilitat de cada persona.

Si voleu ser voluntari o voluntària del projecte o rebre'n més informació, contacteu amb el Punt de Voluntariat per correu electrònic voluntariat@bdv.cat o trucant per telèfon al 93.729.71.71

 • EnTàndem

Entitat: AFEV

AFEV és una entitat que té la missió de promoure el voluntariat social universitari per lluitar contra les desigualtats socials d’infants i joves en exclusió o dificultats socials.

El Tàndem que proposa AFEV és un acompanyament individual adaptat a cada infant/jove per motivar-lo, donar-li confiança, fomentar l'autonomia i recolzar-lo. Els infants i joves tenen entre 7 i 16 anys.

Si vols fer un voluntariat a  #enTàndem cal que tinguis entre 18 i 30 anys,  disposis de dues hores setmanals els dilluns a la tarda, de 17:30h a 19:30h i sobretot, estiguis motivat/da.

T’interessa?
Posa’t en contacte amb AFEV i et convocaran a una sessió informativa a  seva oficina.

Per a més informació, podeu consultar la pàgina web, mirar aquest reportatge de TV3 o posar-vos en contacte amb l'entitat trucant al  633 26 46 26 o escrivint a voluntariat@afev.org

 • Voluntariat per l'ocupació

Entitat: Creu Roja Sabadell

Creu Roja Sabadell treballa des de diversos fronts per millorar les possibilitats d'ocupació de les persones amb vulnerabilitat tot facilitant el desenvolupament d'un itinerari integral d'inserció laboral.

Les tasques que es poden dur a terme en el marc d'aquest projecte són diverses; però totes elles s'enmarquen en la millora competencial i dels recursos per a la recerca de feina. Així doncs, una persona voluntària pot fer des de tallers d'informàtica bàsica, passant per cursos de disseny del currículum, fins a formacions en competències transversals.

Els requisits per poder fer el voluntariat són: Tenir més de 16 anys, dedicació mínima de 2 hores a la setmana, responsabilitat, assistència a les reunions i als cursos de formació i tenir coneixements en alguns dels àmbits d'ocupabilitat.

Si voleu ser voluntari o voluntària de Creu Roja o rebre més informació sobre el projecte, contacteu amb nosaltres.

 • Recuperem el Castell de Barberà!

Entitat: Associació de recreació UEAS-Unió d'Equips d'Airsoft

L'Associació de recreació UEAS ha creat el projecte de voluntariat "Recuperem el Castell de Barberà" amb l'objectiu de fomentar la recuperació del patrimoni històric de la ciutat. Aquest projecte s'enmarca en la voluntat de recuperar i rehabilitar el Castell de Barberà del Vallès.

L'activitat de les persones voluntàries consisteix en dur a terme les tasques necessàries per millorar l'estat de l'espai on es troba el Castell. Bàsicament aquestes activitats consistiran en treure terra i pedres del pati, plantes, moure material així com, si es tenen els coneixements necessaris, tasques de fontaneria i electricitat.

El projecte es duu a terme en caps de setmana, de 10h a 18h.

Si esteu interessats/des en rebre més informació del projecte o en fer-vos voluntaris/àries, contacteu amb l'entitat per correu electrònic: recreacion.ueas@gmail.com, trucant per telèfon al 650.74.55.48 o consultant la seva pàgina de facebook. Aquesta activitat es troba aturada momentàniament a causa d'unes prospeccions del terreny per part de la Diputació de Barcelona. 

 

 • Programa Corporació Parc Taulí

Entitat: Corporació Parc Taulí

La Corporació Parc Taulí té un programa de voluntariat amb l’objectiu d’aportar valor afegit dins dels serveis assistencials que ofereix la Corporació Parc Taulí. Es pretén atendre aspectes que assegurin la cura del malalt en totes les seves dimensions: suport emocional, companyia, conversa, entreteniment...

El voluntariat al Parc Taulí consisteix en l'acompanyament a persones ingressades en els centres de la Corporació Parc Taulí (Hospital de Sabadell, Centre Albada, Centre de Salut Mental i Sabadell Gent Gran). El voluntariat és un complement a la família i al personal sanitari, fent activitats que no poden ser desenvolupades per cap professional: companyia, conversa, lectura, acompanyaments a gestions (tràmits administratius). La principal funció del voluntariat hospitalari és la d’acompanyar i escoltar.

Les persones voluntàries han de ser majors d’edat, motivades per fer un voluntariat en l’àmbit sanitari i interessades en l’acompanyament a malalts (de totes les edats) i que puguin disposar d’un dia per setmana en horari de matí o tarda.

Més informació contactant per correu amb voluntariat_tauli@tauli.cat o trucant al telèfon 93 723 10 10.

 • Programa CROMA

     Entitat: Fundació Autònoma Solidària de la Universitat Autònoma de Barcelona

Des del curs 2013-14, tres escoles de Barberà del Vallès participen en el Programa CROMA: Can Serra, Miquel Martí i Pol i el Bosc.

Aquest projecte de la Fundació Autònoma Solidària ofereix voluntariat a les persones estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona per realitzar tallers d'estudi assistit a infants i joves.

El programa treballa amb un doble objectiu:

- oferir a infants i joves noves opcions de futur ajudant-los en els seus estudis: seguiment de l'agenda escolar, acompanyament en la realització de tasques escolars, orientació en la presentació de treballs amb la utilització de noves tecnologies, dinàmiques basades en la lectura dirigida i/o en l'escriptura tutelada i converses temàtiques.

- contribuir a la formació dels estudiants universitaris voluntaris, afavorint que aprenguin i assoleixin capacitats d'anàlisi i actuació davant de situacions de desigualtat social i diversitat.

A Barberà del Vallès els tallers d'estudi es duen a terme els dimarts a l'Escola del Bosc, els dimecres a l'Escola Miquel Martí i Pol i els dijous a l'Escola Can Serra de 16h a 18,30h.

Més informació a www.uab.cat/fas

Si t’interessa fer voluntariat en aquest projecte o vols rebre’n més informació posa’t en contacte amb nosaltres!

 

 • Voluntariat per la llengua

    Entitat: Servei Local de Català de Barberà i Voluntariat per la llengua

L’objectiu general del programa és facilitar a les persones que tenen coneixements bàsics de català la pràctica d’aquesta llengua en contextos reals i de forma relaxada, per tal que a poc a poc agafin més confiança a l’hora de parlar-la i guanyin fluïdesa.  A més es vol promoure entre el col·lectiu catalanoparlant la idea que no cal canviar de llengua per acollir millor les persones que arriben a casa nostra perquè moltes vegades són ells mateixos que ens demanen que els parlem en català.

A partir de persones voluntàries i aprenentes, es formen les parelles lingüístiques, que es troben 1 hora a la setmana per parlar i practicar el català. Les parelles lingüístiques funcionen de manera autònoma, és a dir, cada parella estableix a quina hora de la setmana es trobaran i, també, a quin lloc ho faran.

Més informació sobre el programa a www.vxl.cat

Si t’interessa fer voluntariat en aquest projecte o vols rebre’n més informació posa’t en contacte amb nosaltres!